Прескокнете до главната содржина

Инстаграм Био-врската не работи? Еве го вашиот водич за брзо поправање

Се борите со блокирана врска со био на Инстаграм? Откријте брзи решенија за да ги поправите и спречите проблемите со врските, обезбедувајќи беспрекорна врска со вашата публика

Никола Бојков Објавено од Никола Бојков во Случаи за употреба 7 мин читање

Линкот на Инстаграм во био е блокиран

Дали се соочувате со проблеми со врската со био-био на Инстаграм? Тоа е вообичаено прашање за многу инфлуенсери, бизниси и креатори кои се потпираат на Инстаграм за да се поврзат со својата публика.

Не грижете се, сепак; ние сме тука да ви помогнеме да разберете зошто тоа се случува, да го поправите и да го спречите во иднина, особено со користење на врска домен од Feedlink.

Премногу долго за читање?

Поправете ја вашата врска на Инстаграм во био во моментов со користење на вашиот сопствен домен .link за една година бесплатно.

Бесплатен домен за 1 година

Пријавете го вашиот .link домен сега

Ажурирање на пристапот на Инстаграм кон блокирани био-врски

Дали добивте порака за грешка дека Инстаграм ја блокирал вашата врска во био?

Блокирана врска на Инстаграм

Неодамна има ажурирање за тоа како Инстаграм се справува со блокираните линкови во биографиите на корисниците, за што е важно сите корисници да бидат свесни. Ако Инстаграм открие проблематична врска во вашата биографија, не застанува само да ја оневозможува врската; платформата сега ја ограничува функционалноста на целата ваша сметка на Инстаграм додека не го решите проблемот.

Оваа промена ја нагласува важноста да се осигурате дека сите врски во вашата биографија се усогласени со упатствата на заедницата на Instagram и функционираат правилно.

Во овој случај, веднаш треба да отидете на Уреди го профилот и отстранете го проблематичниот домен од полето на веб-локацијата за да стекнете контрола над вашата страница.

Инстаграм продолжува да ги ажурира своите правила за да ја одржува платформата безбедна. Ако вашата био-врска е забранета, тоа е обично затоа што можеби прекршило некои од овие правила. Вообичаени причини вклучуваат поврзување со содржина што Инстаграм не ја одобрува, користење на збунувачки скратувачи на URL или пречесто менување на вашата врска. Понекогаш, можеби е грешка од страна на Инстаграм.

официјални причини зошто Инстаграм блокира линкови од нивната платформа

Еве еден подлабок поглед зошто вашата врска за био на Инстаграм можеби била забранета:

 1. Прекршување на стандардите на заедницата на Инстаграм: Најчеста причина поради која Инстаграм забранува био-врска е прекршување на стандардите на неговата заедница. Ова вклучува поврзување со несоодветна, небезбедна содржина или содржина што промовира насилство, говор на омраза или спам.
 2. Употреба на скратувачи на URL: Инстаграм може да означува линкови со помош на скратувачи на URL, бидејќи тие често може да се користат за прикривање на вистинската дестинација на врската, предизвикувајќи загриженост за безбедноста и автентичноста на содржината.
 3. Чести промени на врската: Постојаното менување на врската во вашата биографија може да ги активира алгоритмите за откривање спам на Instagram, што ќе доведе до забрана.
 4. Заедничка употреба на домени домени од трета страна: Ова е клучна точка што треба да се земе предвид. Ако користите домен обезбеден од алатка за „врска во био“ од трета страна како Linktree, запомнете дека и бројни други корисници го користат овој домен. Проблемот овде е што ако некој од овие корисници ги прекрши упатствата на Инстаграм - на пример, со поврзување со спам содржина, промовирање насилство или вклучување во други забранети активности - Instagram може да го забрани целиот домен. Оваа акција влијае на сите што го користат тој домен, а не само на корисниците кои ја прекршиле политиката.
 5. Алгоритамски грешки: Понекогаш, забраната може да се должи на грешка или прекумерен алгоритам од страна на Инстаграм, погрешно идентификување на легитимна врска како проблематична.

Кога вашата био-врска е забранета, важно е да ја прегледате не само вашата поврзана содржина, туку и да ги земете предвид пошироките импликации од користење на споделен домен. Додека алатките од трети страни нудат погодности и дополнителни функции, тие исто така доаѓаат со ризик од колективна казна поради постапките на неколку корисници.

Ако се сомневате дека вашата врска е забранета поради проблеми со заедничкиот домен, да се обратите до давателот на услугата за поддршка и потенцијално да размислите за уникатен, личен домен за вашата врска може да бидат ефективни решенија. Овој пристап го минимизира ризикот од прекршување на други корисници и ви дава поголема контрола врз веродостојноста на вашата био-врска на Инстаграм.

Ако вашата врска за био е забранета, еве како можете да го решите проблемот:

 1. Прегледајте ги упатствата на заедницата на Инстаграм: Осигурете се и проверете повторно дали вашата врска и нејзината содржина се усогласени со Упатства за заедницата на Инстаграм.
 2. Контактирајте со поддршката на Инстаграм: Посетете го Центарот за помош и објаснете го вашиот проблем јасно и концизно.
 3. Променете ја врската: Привремено заменете ја забранетата врска со друга URL адреса која се придржува до упатствата на Instagram, како што е вашата почетна страница или друг социјален профил.
 4. Обжалете ја одлуката: Ако мислите дека Instagram направи грешка, искористете го нивниот систем за поддршка за да поднесете жалба. Обезбедете какви било докази што ги имате.
 5. Почекајте одговор: Бидете трпеливи додека Instagram го прегледува вашиот случај.

Во меѓувреме информирајте ги вашите следбеници за алтернативни начини за пристап до вашата содржина.

Одличен начин да избегнете идни проблеми и да го подобрите вашиот профил на Инстаграм е да го користите вашиот сопствен домен како врска на Инстаграм преку услуги како Feedlink. Feedlink ќе ви помогне да креирате врска во био-страницата со свој .link домен буквално за неколку секунди.

Еве како да го направите ова:

 1. Направете сопствен домен: Изберете име на домен .link што го одразува вашиот бренд или идентитет. Најдете го вашиот .link домен.
 2. Пријавете се за Feedlink: Направете сметка и потврдете го вашиот .link домен. Запомнете, тоа е бесплатно една година во кој било платен план на Feedlink.
 3. Додадете ги вашите врски: Пополнете ја вашата страница со Feedlink со линкови до вашата веб-локација, блог, објави, производи или други профили.
 4. Прилагодете ја вашата страница: Прилагодете го изгледот на вашата страница со Feedlink за да одговара на вашиот бренд.
 5. Ажурирајте ја вашата био: Додајте ја вашата нова приспособена врска домен во вашата биографија на Instagram.

Користењето на Feedlink не само што го намалува ризикот од забрана, туку нуди и организиран начин за споделување повеќе врски. Исто така, обезбедува аналитика за да ви помогне да ја разберете вашата публика.

Бесплатен домен за 1 година

Пријавете го вашиот .link домен сега

Користењето на прилагодени .link домени како врски на Instagram има неколку предности:

 1. Професионален изглед: Прилагодената врска домен изгледа попрофесионално и подоверливо.
 2. Доследно брендирање: Тоа помага да се одржи доследното брендирање низ вашето дигитално присуство.
 3. Контрола врз содржината: Имате целосна контрола врз содржината и изгледот на вашата целна страница.
 4. Прониклива аналитика: Feedlink нуди аналитика, покажувајќи ви како вашата публика комуницира со вашата врска.
 5. Намален ризик од забрана: Реномирана услуга како Feedlink се усогласува со политиките на Instagram, намалувајќи ја можноста вашата врска да биде забранета.
 6. Пријателски на мобилен телефон: осигурува дека вашата целна страница е оптимизирана за мобилни корисници, што е од клучно значење бидејќи повеќето корисници на Инстаграм се на мобилни.
 7. Интеграција со други алатки: Feedlink може да се интегрира со други маркетинг алатки за порационализирана стратегија.
 8. Прилагодувања: Можете да ја приспособите целната страница за да создадете уникатно корисничко искуство.
 9. Поврзете повеќе страници: Можете да вклучите повеќе под-врски под една главна врска, што е корисно за насочување на вашата публика кон различни содржини преку една био-врска.

Вклучувањето на приспособена врска домен во вашата стратегија на Инстаграм не е само решение за ограничувањата на платформата; тоа е надградба на вашето дигитално присуство, нудејќи професионален и лесен начин за поврзување со вашата публика.

Како да проверите дали вашата врска е блокирана од Инстаграм?

За да проверите дали врската во био на Instagram е блокирана, можете да ја користите алатката Debugger на Facebook.

Оваа алатка првенствено се користи за да се види како се прикажува вашата URL-адреса на Facebook, но исто така е корисна за проверка дали вашата URL-адреса е означена или блокирана на Instagram, бидејќи и двете платформи споделуваат слични стандарди и алгоритми.

Дебагер на Фејсбук

Еве како да го користите:

 1. Одете на Алатка за дебагер на Фејсбук.
 2. Внесете ја вашата врска во полето за внесување дебагер на FB и кликнете Отстранување грешки.
 3. Ако ги добиете мета-информациите за врската, таа работи, но ако ја добиете оваа белешка - Не можеме да ја прегледаме оваа веб-локација бидејќи содржината не ги задоволува нашите стандарди на заедницата. Ако мислите дека ова е грешка, ве молиме известете не. - тогаш, доменот е блокиран.

Да се поднесе жалба во Формулар за блокирање на Фејсбук, и се надевам дека тимот ќе ви се врати.

Кога вашата врска што може да се кликне на Инстаграм во био не работи, може да се чувствува како голем неуспех, особено ако ја користите за да ги насочите следбениците кон важна содржина или други платформи за социјални медиуми. Често, ова прашање е поврзано со упатствата на Инстаграм или технички грешки. За да се справите со ова, почнете со двојна проверка на вашата врска за какви било грешки и уверете се дека е во согласност со упатствата на заедницата на Instagram. Исто така, добро е да проверите дали има ажурирања на апликацијата Instagram или да се обидете да пристапите до вашиот профил од друг уред за да ги исклучите техничките проблеми.

За оние кои користат алатки или услуги од трети страни за да управуваат со повеќе врски во нивната био био на Instagram, од клучно значење е да се изберат опции кои добро се усогласуваат со политиките на Instagram. Вообичаен проблем се јавува кога споделен домен од услуга за врски е забранет поради злоупотреба од други, што влијае на сите корисници на тој домен. За да го спречите ова, размислете за користење персонализиран домен или редовно следете ги перформансите и статусот на вашата био-врска.

Бесплатен домен за 1 година

Пријавете го вашиот .link домен сега


Објавено од Никола Бојков

Ко-основач на Feedlink, помагајќи им на малите бизниси лесно да го градат своето онлајн присуство, да се вклучат со својата публика и да го развијат својот бизнис.