Прескокнете до главната содржина

Како бесплатно да закажувате приказни на Инстаграм во 2024 година?

Научете како бесплатно да закажувате приказни на Инстаграм на повеќе сметки.

Никола Бојков Објавено од Никола Бојков во Нови функции 7 мин читање

Како да закажете приказни на Инстаграм на повеќе сметки на Инстаграм

Приказни на Инстаграм се една од најкористените функции на социјалните мрежи во денешно време.

Како што е соопштено, погледите на приказните ги надминуваат прегледите во доводот, и сега сите поголеми корисници објавуваат повеќе приказни отколку фотографии во нивниот извор.

Зошто? Бидејќи е многу суров, луѓето очекуваат автентичност и повеќе се ангажираат, чувствувајќи се поблиску до креаторот.

Ако сте еден од корисниците кои постојано објавуваат стории или агенција која не сака да пропушти некои од промоциите или кампањите за своите клиенти, задолжително е користење на алатка за закажување приказни на Инстаграм.

Можете ли да закажете приказни на Инстаграм со апликација?

Да, конечно! Менаџерите на социјалните медиуми можат да ги користат и нивните омилени алатки за објавување на социјалните медиуми за да закажат приказни на Инстаграм.

Неодамна беше објавен API за објавување и закажување приказни на Инстаграм од апликации од трети страни, овозможувајќи им на корисниците стратешки да планираат и објавуваат приказни однапред. Сега, ако користите распоредувач на Instagram како Feedlink, Buffer или Hootsuite, ќе можете да закажувате приказни, заедно со Reels и други објави на Instagram. Користењето медиумска библиотека во рамките на овие алатки е корисно за организирање и управување со содржини за Stories на Instagram, обезбедувајќи конзистентен и привлечен наратив.

Дополнително, бесплатниот деловен пакет Мета ви овозможува да закажете приказни на Инстаграм. Можете да го направите најголемиот дел од закажувањето на Facebook и Instagram, но не и на други платформи.

Како да закажам приказна на работната површина?

Апликацијата Инстаграм моментално не обезбедува опција за закажување или објавување приказни на Инстаграм на десктоп. За таа работа, најдобро е да користите алатка за закажување како што е Feedlink и да ги закажете сите ваши приказни на Инстаграм на десктоп.

Линк во креатор на био-страница

Закажете ги приказните на Инстаграм бесплатно

Пријавете се за Feedlink, сè во една алатка за сите ваши активности на Инстаграм.

Feedlink е поголема врска во био-билдерот, но има и вграден бесплатен распоредувач на приказни на Инстаграм што им помага на корисниците да закажат приказни на Инстаграм пред време.

Еве ги чекорите за закажување приказна на Инстаграм со Feedlink:

Можете да се регистрирате за Feedlink бесплатно и да ја поставите вашата сметка со само неколку кликања. Откако ќе се најавите, можете да закажете и објавувате приказни или објави на Инстаграм со навигација до Објавување мени.

Одете на објавување во Feedlink

Чекор 2: Поврзете ја вашата сметка на Инстаграм

При објавување, кликнете Нов пост, и на страницата за креирање објава, кликнете на Изберете сметка.

Овде, кликнете Поврзи сметка и обезбедете ги потребните дозволи на страницата на Фејсбук што е поврзана со сметката на Инстаграм каде што сакате да ги закажете приказните. Овде, можете да изберете да објавувате на повеќе сметки на Instagram од паѓачкото мени.

Закажете приказна за Инстаграм на повеќе сметки на Инстаграм

Чекор 3: Поставете слика или видео

Откако ќе го изберете профилот на Инстаграм каде сакате да го објавите, кликнете на иконата Медиа и прикачете ја фотографијата или видеото на Инстаграм приказната. Можете да ја прегледате приказната во левата страна на екранот.

Чекори за прикачување фотографија или видео од приказната на Инстаграм

Чекор 4: Поставете датум и време

Кликнете на копчето Распоред и од календарот изберете го времето и датумот. Откако ќе завршите, само кликнете Распоред.

Вашата објава ќе се појави во редот, каде што можете да ги видите сите закажани приказни, а исто така може да правите уредувања. Приказните автоматски ќе се објават во времето и датумот што сте ги избрале.

Чекори за дефинирање на времето и датумот на приказната на Инстаграм

Погледнете го видеото подолу за да научите како да закажувате приказни на Истаграм со Feedlink:

Закажете приказни на Инстаграм со Feedlink

Накратко, еве што можете да направите со функциите за распоред на Instagram во Feedlink:

Како да закажете приказни на Инстаграм со деловниот пакет Мета

Meta Business Suite е домашна алатка изградена од Мета за да им помогне на менаџерите на социјалните медиуми лесно да планираат и закажуваат содржина на Facebook и Instagram.

Бесплатно е за користење, но ограничено само на овие мрежи. Еве ги чекорите:

 1. Пријавете се во Мета деловниот пакет - Оди до https://business.facebook.com/ и најавете се на вашата сметка на Фејсбук која има пристап до профилите на Инстаграм каде што сакате да закажувате приказни на Инстаграм.
 2. Креирај објава за приказна – Во контролната табла, кликнете Креирај приказна, како што е прикажано подолу:
  Чекор 1 за закажување приказна за Инстаграм во деловниот пакет Мета
 3. Поставете содржина на приказна – Следно, поставете го видеото или фотографијата што сакате да ја објавите.
  Поставете приказна на Инстаграм во Мета бизнис пакет
 4. Закажете време и датум – Во опциите за закажување, можете да изберете време и датум кога приказната ќе биде објавена. Она што е добро овде е опцијата Active times, која сугерира добро време за закажување приказни на Инстаграм.
  Дефинирајте го времето и датумот и закажете приказна за Инстаграм во деловниот пакет Мета.

Како закажувањето приказни на Инстаграм им помага на менаџерите на социјалните медиуми?

Ако некогаш сте работеле со клиенти или сте објавиле содржина за вашиот бренд, знаете колку е клучно да планирате однапред и да одржувате конзистентен календар за распоред за да закажувате објави.

Закажувањето и планирањето однапред, особено со приказните на Инстаграм, може да донесе тони придобивки, како што се:

 1. Планира однапред: Распоредот ви помага однапред да ги планирате вашите објави. На овој начин, можете да ги редите вашите приказни за да одговараат на претстојните настани или промоции без брзање во последен момент.
 2. Подобар тајминг: Закажете ги вашите приказни да се емитуваат кога повеќето од вашите следбеници се онлајн. Ова им помага на повеќе луѓе да ги видат вашите објави, што може да доведе до повеќе допаѓања и коментари.
 3. Објавувајте како да раскажувате приказна: Можете да бидете сигурни дека сите ваши објави добро се вклопуваат заедно и да раскажете конзистентна приказна. Ова го прави вашиот бренд да изгледа попрофесионален и покохезивен.
 4. Избегнувајте грешки: Со претходно подготвување на вашите приказни на Инстаграм, можете повторно да проверите дали има грешки и да ги поправите пред да бидат објавени во живо. Ова ви помага да избегнете печатни грешки или слики или видеа со низок квалитет.
 5. Објавувајте постојано и редовно: Постојаното објавување е многу тешко без закажување. Кога луѓето знаат кога да очекуваат нова содржина од вас, поверојатно е дека ќе се прилагодат.
 6. Користете десктоп: Управувајте со вашите приказни од компјутер наместо од телефон, што го олеснува ракувањето со големи датотеки и работата на повеќе објави одеднаш.
 7. Лесно соработувајте: Споделете нацрти и собирајте повратни информации од клиентите и менаџерите на едно место, што е одлично за да останете усогласени и да направите брзи прилагодувања.

Користењето алатки кои ви дозволуваат да закажувате објави и стории на Instagram е од суштинско значење за подобар ангажман и конзистентност. Тоа е местото каде што има алатка за закажување како Feedlink доаѓа до помош, овозможувајќи ви визуелно да планирате, да ги прикажувате приказните за вашите приказни на Инстаграм, да додавате содржина во распоредувачот и да добивате известувања за објавување.

Линк во креатор на био-страница

Закажете ги приказните на Инстаграм бесплатно

Пријавете се за Feedlink, сè во една алатка за сите ваши активности на Инстаграм.

Совладување на распоредот на Instagram Story

Еве неколку совети за совладување на распоредот на приказни на Инстаграм:

Создадете содржина однапред

Подгответе ги вашите приказни рано за да избегнете брзање. Ова ви помага секоја приказна да изгледа добро и да ја кажете вистинската порака. Ова значи дека секојдневно креирате содржина и планирате кои од тие фотографии или видеа вреди да се планираат и објавуваат.

Истражува: 21 Идеи за објавување на Инстаграм за мали бизниси во 2024 година

Тест со различни времиња на објавување

Како што споменавме, повеќето алатки ќе ви дадат моменти кога ќе имате најангажирана публика, но можете да експериментирате и да се обидувате да објавувате во различни периоди за да видите кога повеќе луѓе ги гледаат и комуницираат со вашите приказни.

Истакнувањата на приказната за потпора

Не заборавајте Најдобри моменти на Инстаграм. Истакнувањето на некои од најинтересните приказни може да ви помогне повторно да се вклучите или привлечете следбеници кои не ги гледаат приказните во моментот. Можете да ги организирате во тематски колекции за да им помогнете на новите следбеници брзо да разберат за што е вашиот бренд.

Поканете интеракција и искористете ја содржината генерирана од корисниците

Вклучете интерактивни елементи како анкети или прашања за да ги вклучите вашите следбеници и да ги добиете нивните мислења.

Закажете повторно објавување на содржината што ја создале вашите клиенти или обожаватели. Ова не само што ви заштедува време за создавање содржина, туку и ја зголемува вклученоста и лојалноста на заедницата.

Преземања на приказна

Организирајте инфлуенсери или експерти во вашата индустрија да го преземат вашиот Инстаграм на еден ден. Тие можат да ги донесат своите следбеници на вашата сметка и да додадат свежа содржина во вашите приказни.

Користете секвенцијално раскажување приказни

Поделете долга приказна во повеќе сегменти и закажете ги да создадат наратив во текот на неколку часа или во текот на денот. Ова може да ја задржи вашата публика ангажирана и да го очекува следниот дел од приказната.

Прикажувајте приказни на Инстаграм на веб-локација

Создадете еден Виџет за приказни на Инстаграм и проследувајте ги вашите приказни на вашата веб-страница. Со тоа, природно го проширувате досегот на вашите приказни, обезбедувате свежа содржина на вашата веб-локација и се занимавате со потенцијални нови следбеници.

Клучни производи за јадење

Закажувањето приказни е еден од најголемите благослови за маркетингот на социјалните медиуми. Придобивките се движат од расчистување на план од грешки до полесна соработка и можност за постојано објавување.

Алатките за закажување како што е Feedlink може да ви помогнат да објавувате на повеќе платформи и да креирате календар за содржини, заштедувајќи време додека одржувате постојан изглед на вашиот бренд.

Создадете бесплатна сметка и закажете приказни на Инстаграм сега.

Најави се бесплатно

Објавено од Никола Бојков

Ко-основач на Feedlink, помагајќи им на малите бизниси лесно да го градат своето онлајн присуство, да се вклучат со својата публика и да го развијат својот бизнис.