Прескокнете до главната содржина

Како да додадете линк до TikTok Bio во 2024 година?

Се борите да додадете врска до вашата биографија на TikTok? Следете го ова кратко упатство за брзо и лесно да додадете URL на веб-локација.

Никола Бојков Објавено од Никола Бојков во Линк во био 3 мин читање

Чекори за додавање врска во био на TikTok

За сите што се борат да ја најдат поставката каде да додадат врска во био на профилот на TikTOk, вие сте на вистинското место.

Ова е многу краток туторијал, па без грижи, нема да треба да гледате долги видеа или да читате детален водич.

Линк во креатор на био-страница

Чекор 1: Одете на вашиот профил на TikTok

Одете на профилот за да додадете врска во био на TikTok

Најавете се и допрете на иконата на профилот долу десно за да отидете до вашиот профил на TikTok на мобилната апликација TikTok.

Еве ги линковите за Android и Apple App Store во случај да ја немате инсталирано апликацијата TikTok на вашиот мобилен уред.

Чекор 2: допрете на копчето Уреди профил

Ова копче се наоѓа веднаш под вашата фотографија на профилот на TikTok, како што е прикажано подолу:

Допрете Уреди профил за да додадете врска во био на TikTok

Чекор 3: Допрете на веб-локација во поставките на профилот

На страницата на профилот само допрете на полето за веб-локација. Ве молиме имајте предвид дека ова поле за веб-локација е достапно само за корисници на tikTOk со повеќе од 1000 следбеници.

Допрете го полето за веб-локација за да додадете врска во био

Чекор 4: Додајте URL на веб-локација

На екранот на веб-локацијата само додадете ја URL-адресата на веб-локацијата. Проверете дали е точно и дали работи. Откако ќе завршите, само допрете Зачувај во горниот десен агол.

додадете URL на веб-страница како врска во био на TikTok

Тоа е тоа.

URL-адресата на веб-страницата на TikTok ќе се појави во вашиот био дел, како што е прикажано подолу:

Пример за врска во био на TikTok

Ве молиме запомнете: Ако сè уште немате врска во био-страницата или веб-страницата, можете да се регистрирате прилагоден домен за врски и изградете го со Feedlink.

Функцијата „Линк во Био“ на TikTok е повеќе од обична врска. Тоа е вашата порта за подлабоко ангажирање со вашата публика и насочување кон активности како што се поттикнување сообраќај кон вашата веб-локација и блог или навигација на луѓе за да се регистрираат за билтенот или да купат производ. Еве како можете да го искористите максимумот од тоа:

Возете го сообраќајот до веб-страницата или продавајте производи

Ова е основната употреба на врската во био на TikTok. Најмногу затоа што не постои друг начин за додавање линкови до видеата, па со тоа што ќе ја имаат врската во био, луѓето можат директно да одат и да ги најдат информациите што ги споменувате во видеата.

Исто така, важно е да се напомене дека Feedlink има опција за пренасочување, што значи дека не треба да ја менувате врската во био ако имате друга врска за различни објави.

Поврзувањето во вашата биографија е одличен метод за привлекување обожаватели со нудење попусти. Најдобар начин да го направите ова е да го истакнете попустот во вашите видеа и да им кажете на следбениците дека можат да се регистрираат преку врската во вашата био. Овде можете да користите блог за претплата за е-пошта и да ги собирате е-поштата на следбениците за да им ги испратите попустите.

Организирајте натпревар за swag

Кога организирате натпревар, обично ви треба посебна страница со правилата за натпреварот, наградите и други детали. Овде доаѓа врската за био што можете да ја користите како целна страница, а исто така и како страница за регистрација на е-пошта за фановите да се приклучат на натпреварот.

Можете да ја задевате вашата публика со фрагменти и да ја насочите до вашата био-врска за целосно искуство. Повеќето био алатки за поврзување, како што е Feedlink, обезбедуваат опција за затворена содржина, на која луѓето ќе треба да се пријават за да пристапат.

Поддржете ја причината

Направете блог пост со сите детали за каузата што ја поддржувате и користете ја врската во био на TikTok за да ги навигирате обожавателите да читаат повеќе и да се придружат на каузата.

Клучни производи за носење

Ако ги исполнувате условите, ќе можете да ја додадете врската TikTok во био за неколку секунди, со уредување на вашиот профил и додавање URL во полето на веб-локацијата.

Можете да ја користите врската во биографијата на TikTok за да им покажете на вашите обожаватели каде да купат билети, како да добијат попуст или каде да се пријават за забавни натпревари што можеби ќе ги организирате.

Погрижете се да им кажете за тоа во вашите видеа и да објавувате титлови со користење на фразата „врска во био“.

Ако сè уште немате врска во алатката за био, пријавете се за Feedlink и добијте тони прилагодувања, алатки за блогирање, автоматски билтен за испраќање на вашите објави на TikTok, и уште повеќе.

Линк во креатор на био-страница

Објавено од Никола Бојков

Ко-основач на Feedlink, помагајќи им на малите бизниси лесно да го градат своето онлајн присуство, да се вклучат со својата публика и да го развијат својот бизнис.