Прескокнете до главната содржина

Како да ја конвертирате постот на LinkedIn во блог напис за неколку секунди?

Научете како да користите Feedlink и лесно креирајте блог статии од вашите објави на LinkedIn.

Никола Бојков Објавено од Никола Бојков во Нови функции 4 мин читање

Чекори за претворање на постот на LinkedIin во напис на блог

Објавите на LinkedIn се одлични начини за градење личен бренд и ширење на вашата професионална експертиза на LinkedIn. 

Сепак, главниот проблем со објавувањето само на LinkedIn е тоа што содржината оди многу брзо, а вие на крајот објавувате објави со долга опашка кои се скриени во Feed.

Исто така, зависноста само од сметката на социјалните мрежи навистина може да го зголеми ризикот од губење на сите ваши напори, како што е ризикот од забрана во случајот на TikTok.

Што ако можете да ги претворите овие објави во свој личен блог? 

Конвертор на LinkedIn во блог

Претворете ги вашите објави на LinkedIn во блог статии

Пријавете се за Feedlink - и проширете го вашето присуство на социјалните мрежи.

Блог на LinkedIn направете го вашиот сопствен блог.

LinkedIn обезбедува одлична функционалност за блогирање и им овозможува на корисниците да ги изразат своите мисли во подолг формат. 

Создавањето статии на LinkedIn е одлично ако сте целосно инвестирани во таа платформа, но ако правите и други содржини на вашата веб-страница, Блог, ТикТок или Инстаграм, тогаш е подобро да имате сопствен Блог, а еве зошто: 

Оценувањето дали да се објави содржина на LinkedIn или на посебен блог хостиран на вашиот сопствен домен вклучува мерење на различни фактори. Еве детална листа на добрите и лошите страни за секоја опција:

Добрите и лошите страни и споредба помеѓу LinkedIn и Blog

Добрите страни:

 1. Вградена публика: LinkedIn има огромна мрежа на професионалци. Објавувањето на LinkedIn ја става вашата содржина пред постоечката публика, потенцијално зголемувајќи ја видливоста и ангажираноста без потреба од обемни маркетинг напори.
 2. Можности за вмрежување: Олеснува полесно вмрежување со професионалци во вашата област. Вашата содржина може да поттикне разговори, што ќе доведе до вредни врски.
 3. Леснотија на користење: Платформата за блогирање на LinkedIn е погодна за корисниците, што ви овозможува да се фокусирате на создавање содржина без да се грижите за техничките аспекти како хостирање, одржување или дизајн.
 4. Зголемена доверба: Споделувањето остроумна содржина на LinkedIn може да го подобри кредибилитетот на вашиот личен или бренд во вашата индустрија, користејќи го професионалниот контекст на платформата.
 5. Алгоритам на LinkedIn: Може да ја промовира вашата содржина на заинтересираните корисници, вклучително и оние кои не ве следат, врз основа на нивната активност и интереси, потенцијално зголемувајќи го вашиот досег.

Конс:

 1. Ограничена контрола: Имате помала контрола врз изгледот и чувството на вашиот блог, што може да ја ограничи вашата способност да се истакнете или да го прилагодите корисничкото искуство.
 2. Откривање на содржината: Додека LinkedIn промовира содржина, таа е во рамките на огромен базен на конкурентни објави, што може да го намали влијанието на вашата работа со текот на времето.
 3. Зависност од политиките на платформата: Промените во алгоритмот или политиките на LinkedIn може значително да влијаат на видливоста и дофатот на вашата содржина и мора да се придржувате до упатствата за нивната содржина.
 4. Анализа и ограничувања за оптимизација: Имате ограничен пристап до аналитиката во споредба со личен блог, а содржината на LinkedIn можеби нема значително да придонесе за напорите за оптимизација на вашата веб-локација.

Зошто да ги конвертирате објавите на LinkedIn во блог пост?

Кога се обидувате да ги пренамените објавите на LinkedIn за вашиот блог, главниот предизвик е кога треба да ја напишете истата содржина во подолг формат. 

На пример, неодамна објавивме фотографии од настан со натписи за деталите за настанот и како се одвиваше настанот. Сепак, повеќето од нашите следбеници се на Инстаграм, а истото го направивме и таму. 

Исто така, имаме следбеници кои доаѓаат на нашиот блог и читаат за нашите најнови настани во компанијата. 

И повторно, правењето на истото ќе ни одземе време и труд.

Накратко, еве зошто треба да ги додадете вашите најскапоцени објави на LinkedIn на вашиот личен блог.

Допрете повеќе луѓе, не само вашите контакти на LinkedIn.

Како што споменавме, повеќето од вашите објави на LinkedIn ги гледа само вашата мрежа на блиски контакти и можеби некои следбеници. 

Лесно повторно употребете ги објавите на LinkedIn кои имаат многу фотографии

Ова е одлична функција за автоматско синхронизирање на фотографиите на LinkedIn на блог, заштедувајќи време при рачно поставување на овие фотографии на вашиот блог или веб-локација. 

Користете ги блоковите за претплата за е-пошта за да добиете претплатници

Зошто да не ги конвертирате вашите следбеници на LinkedIn во претплатници на е-пошта? 

Ова не е возможно со блогот на LinkedIn, но ако имате содржина за ваша сопствена лига, пренамената на содржината ќе ви помогне да стекнете повеќе претплатници кои ќе ги следат вашите најнови објави на LinkedIn, испраќајќи им преглед на целата ваша активност на социјалните мрежи. 

Како да ги конвертирате објавите на компанијата LinkedIn во блогови?

Ве молиме имајте предвид дека овој метод е возможен само со интеграција со страницата за бизнис на компанијата. Тимот на Feedlink работи напорно за да обезбеди функционалност за личните сметки на LinkedIn. 

Претворањето на објавите на LinkedIn во блогови со Feedlink има за цел да го направи целиот процес брз и мазен. И еве како ја конвертиравме нашата објава за настан од LinkedIn во објава на блог. 

 1. Регистрирајте се за Feedlink
 2. Одете на Блог, кликнете Креирај блог, и изберете LinkedIn.
 3. Обезбедете ги дозволите за системот да ги генерира сите ваши објави на LinkedIn.
 4. Изберете ја објавата на LinkedIn сакате да конвертирате.
 5. Генерирајте го блогот, изменете го текстот, додајте блог пост и откако ќе завршите, кликнете на 'Објави.’

Можете да го сторите истото за сите објави и со само неколку кликања, можете да ги конвертирате сите ваши објави на LinkedIn во објави на блог. 

Погледнете ги чекорите во видео туторијалот подолу:

Чекори за претворање на објава на LinkedIn во статија на Блог

Клучни производи за јадење

LinkedIn е златен рудник за содржината на вашиот блог, но никогаш немате време да ја пренамените. Сега, со едноставен конвертор, можете лесно да ги користите некои од најдобрите објави на вашата страница на LinkedIn и да креирате објави на блог што можете да ги оптимизирате за понатамошно оптимизација и да го зголемите животниот век на таа содржина.

Поседувајте ја вашата платформа со сопствена веб-страница и проширете го вашето онлајн присуство.

Обидете се со Feedlink.

Конвертор на LinkedIn во блог

Претворете ги вашите објави на LinkedIn во блог статии

Пријавете се за Feedlink - и проширете го вашето присуство на социјалните мрежи.


Објавено од Никола Бојков

Ко-основач на Feedlink, помагајќи им на малите бизниси лесно да го градат своето онлајн присуство, да се вклучат со својата публика и да го развијат својот бизнис.