Прескокнете до главната содржина

Испратете билтен за социјалните медиуми на Autopilot

Никола Објавено од Никола во Нови функции 5 мин читање

Билтен за социјална меја

На Повратна врска, ние цврсто веруваме во моќта на социјалните медиуми и нивниот потенцијал да допре до луѓето, да се поврзе со нив и да се вклучи на подлабоко ниво. Баравме начини да го направиме ова полесно и поефикасно за бизнисите, особено за малите кои немаат големи тимови или буџети.

Создавањето списоци со е-пошта е одличен начин за одржување и вклучување на заедницата. И да имате билтен за е-пошта што се создава сам по себе со повторна употреба на вашата содржина е одличен начин да заштедите време и пари.

Затоа го создадовме билтенот за социјалните медиуми.

Што е билтен за социјални медиуми?

Билтенот за социјални медиуми е тип на билтен за е-пошта што ги курира и споделува вашите најнови објави на социјалните мрежи со вашите претплатници. Тоа е одличен начин да останете во контакт со вашата публика, да ја споделите вашата најнова содржина и да го придвижите сообраќајот кон вашата веб-страница или каналите на социјалните медиуми.

Дознајте повеќе за тоа како да направите билтен.

Дефиниција на билтен за социјалните медиуми

Придобивки од билтенот на социјалните медиуми

Еве зошто билтените на социјалните мрежи се корисни за сопствениците на мали бизниси:

 1. Проширување на досегот и ангажманот: Билтените за социјалните медиуми обезбедуваат поширока публика за вашата содржина, проширувајќи го вашиот досег надвор од границите на индивидуалните платформи за социјални медиуми. Тие ви дозволуваат да се поврзете со оние кои сè уште не го откриле вашето присуство на социјалните мрежи или оние кои претпочитаат да добиваат ажурирања во нивното сандаче за е-пошта.
 2. Искористување на моќта на е-поштата: Е-поштата останува високо ефективен маркетинг канал, со отворена стапка од околу 20% за билтени и просечна стапка на кликнување од 2,5%. Ова значи дека вашиот билтен за социјалните медиуми има потенцијал да генерира значителен ангажман и да придвижи сообраќај кон вашата веб-страница или страници на социјалните медиуми.
 3. Намалување на рачниот напор: Билтените на социјалните мрежи го автоматизираат процесот на курирање и испраќање ажурирања на содржината, елиминирајќи ја потребата од мачни рачни задачи. Можете да поставите распоред и да дозволите билтенот да работи на автоматски пилот, заштедувајќи ви време и енергија да се фокусирате на други аспекти од вашите маркетинг напори.
 4. Возење сообраќај и конверзии: Со вклучување на релевантни врски до вашата веб-локација, производи или услуги во вашиот билтен, можете беспрекорно да ги водите претплатниците кон вашето онлајн присуство. Ова може да доведе до зголемен сообраќај на веб-страници, конверзии и продажба.
 5. Градење лојалност на клиентите: Со обезбедување вредна содржина и редовни ажурирања, билтените на социјалните медиуми поттикнуваат чувство на заедница и лојалност кај вашите претплатници. Тие го одржуваат вашиот бренд на врвот на умот и поттикнуваат повторен ангажман.
 6. Мерење и оптимизирање: Билтените за социјалните медиуми обезбедуваат вредни податоци за интересите на вашата публика и шемите на ангажирање. Можете да ги анализирате отворените стапки, стапките на кликнување и дестинациите за кликање за да ја усовршите стратегијата за содржина и да ги подобрите идните билтени.

Во суштина, билтените за социјалните медиуми служат како мост помеѓу вашата активност на социјалните медиуми и вашите напори за маркетинг преку е-пошта, консолидирајќи го гласот на вашиот бренд и ангажирајќи ја вашата публика низ повеќе канали. Тие се моќна алатка за бизнисите од сите големини да го прошират својот дофат, да ги зајакнат односите со клиентите и да поттикнат конверзии.

Карактеристики на билтенот на социјалните медиуми

Еве ги главните можности на билтенот за социјалните медиуми на Feedlink:

 • Автоматски пополнете го билтенот со вашите најнови објави на Instagram и TikTok.
 • Го испраќа билтенот на неделна, двонеделна или месечна основа.
 • Ако имате линкови во насловот или ги означите на страницата Feedlink, таа автоматски ќе создаде линкови за кликање за секоја објава во билтенот.
 • Повторно ги користи објавите од TikTok и Instagram во вашиот билтен автоматски.

Агрегирајте ги објавите на TikTok и Instagram во билтен

tiktok и инстаграм билтен

Оваа нова алатка го поедноставува процесот на креирање и испраќање билтени до клиентите со вашите најнови објави на социјалните мрежи, што го прави лесен и автоматски. Сè што треба да направите е да ја поврзете вашата сметка на Instagram или TikTok и да конфигурирате неколку поставки, а билтенот ќе се испраќа секоја недела автоматски - не е потребно рачно поставување.

Направете список со е-пошта со блок за претплата

собирајте претплатници во форма на е-пошта

Feedlink има вграден блок за претплата за е-пошта што ви помага да изградите список на претплатници природно. Тој е целосно приспособлив и можете да ги менувате боите или позициите на вашата страница. Откако ќе почнете да ги примате претплатниците, тие ќе се појават во картичката Претплатници во уредникот на Feedlink. И штом имаш

Додајте блог постови во билтенот автоматски

Ова е само огромна функција за заштеда на време, особено за луѓето кои се борат да создадат содржина на нивниот блог и да ја комбинираат со содржината на социјалните медиуми во нивниот билтен.

Со оваа едноставна функција, ќе можете да ги додавате најновите објави на блогот во вашиот Билтен со само еден едноставен клик. Нема повеќе грешки во текстот или врски до вистинските објави на блогот. Еве како ќе се појави блокот на објави на блогот:

Синхронизирајте ги објавите на блогот во вашиот билтен

Покрај тоа, Билтените за социјални медиуми на Feedlink имаат посебна карактеристика - поддршка за врски. Ако додадете врска до насловот на вашата објава или ја означите на вашата страница со Feedlink, овие врски автоматски ќе бидат вклучени во билтенот. На овој начин, можете да го придвижите сообраќајот од вашите објави директно до вашата веб-страница или други онлајн услуги како што се продавници за е-трговија или сајтови за резервации.

Поставете билтен за социјални медиуми

Со Билтените за социјални медиуми на Feedlink, можете лесно да ја споделувате вашата содржина со пријателите и претплатниците на автоматизиран начин. Ова значи дека не треба да го поставувате билтенот секоја недела или рачно да го ажурирате - ние ја правиме целата напорна работа за вас. Сè што треба да направите е да го активирате, што ќе ги собере сите нови објави од следната недела и ќе ги испрати на автоматски пилот.

Еве ги чекорите за поставување на билтенот:

Чекор 1: Во уредникот на страницата Feedlink, кликнете на јазичето Newsletter

Чекор 2: Кликнете „Креирај билтен“

Чекор 3: Напишете тема за е-пошта и кликнете „Постави во живо“

активирајте билтен за социјалните медиуми

Посетете го Центар за помош за подетален водич за поставување.

Клуч за носење

Билтенот за социјалните медиуми на Feedlink е прв од ваков вид. Ги содржи вашите најнови објави на Instagram и TikTok, што го прави уште поинтересен за корисниците бидејќи можат да читаат за најновите содржини од нивните омилени социјални сметки на место каде што се собрани сите тие платформи.

 • Нема крива за учење – нема да треба да научите друга алатка за е-пошта. Без кодирање, без уредување, само поставете го и заборавете го.
 • Никогаш не заборавајте да испратите билтен - автоматизирани неделни ажурирања од Facebook и TikTok; ете го нема потреба рачно да го поставувате и испраќате билтенот.
 • Заштедете тони време - со повторно користење на постоечките објави без потреба да се усвојува содржина и за е-пошта.
 • Без дополнителни трошоци – тој е вклучен во вашиот план на Feedlink, така што не треба да плаќате за алатка за билтен.

Без разлика на големината на вашиот бизнис, нашата алатка за автоматизација на билтенот е совршена за вас. Затоа, не чекајте повеќе; проверете го нашиот производ денес и изградете силно дигитално присуство за само неколку минути.

Пробајте го Билтенот за социјални медиуми на Feedlink и лесно допрете до нова публика!

Обидете се со Feedlink

Направете го вашиот билтен за социјалните медиуми сега