Прескокнете до главната содржина

Како да ја пронајдете врската во Био на Инстаграм? [Водич за 2024 година]

Треба да ја пронајдете врската на Инстаграм во Био? Нашиот едноставен водич ќе ви помогне веднаш. Прочитајте го сега и претворете ги следбениците во клиенти!

Душко Талевски Објавено од Душко Талевски во Линк во био 7 мин читање

Најдете ја врската во био на профилот на Инстаграм

Дали ја барате функцијата „Линк во био“ на Инстаграм? Можеби сакате да им помогнете на вашите следбеници да читаат за вашиот бизнис за да добиете шанса да ги конвертирате.

На крајот на краиштата, над 30 милиони сметки на Инстаграм користат алатка за поврзување во био, а повеќето од нив припаѓаат на професионални сметки, брендови и бизниси.

Значи, ако не сакате да ја пропуштите оваа можност да ја проширите вашата мрежа, проверете го нашиот едноставен и функционален водич за тоа како да видите врска во био на Instagram.

Не грижете се; процесот ќе биде направен пред да знаете!

Додека сте во тоа, треба да се запознаете и со 20-те најдобри врски во Био апликациите во 2024 година, кој можете да го додадете на вашиот линк на Инстаграм во био.

Линк во креатор на био-страница

Зголемете го сообраќајот со комплетната врска во био алатката

Пријавете се за Feedlink – најдобрата врска во био алатката на пазарот.

Едноставно кажано, „врска во био“ е една или повеќе URL-адреси сместени во био делот на профилот на Инстаграм - може да биде која било веб-адреса што сакате да ја промовирате или да го придвижите сообраќајот.

Пример за био на Инстаграм

На пример, проверете го ЕХФ Европско првенство во ракомет линк-во-био дел на Инстаграм, кој ве води до друга мрежа слична на Инстаграм со врски. Други брендови и компании, исто така, ги водат корисниците до нивните блогови, каде што можат да ги читаат сите приказни прикажани на нивните објави на Инстаграм или линкови во е-продавницата за да ги купат нивните производи.

Но, тоа не е се! Вашиот дел за поврзување во био може да вклучува и врски до други ваши сајтови за социјални медиуми, главни веб-страници, страници на YouTube и други важни портали.

Спротивно на тоа, инфлуенсерите често ги користат нивните секции за поврзување во био ја споделат својата работа надвор од границите на приказни, објави и ролни на Инстаграм.

На крајот на краиштата, целта е да се придвижи сообраќајот кон вашата деловна сметка, да се промовираат вести или одредена кампања и да се обезбедат повеќе информации за вашите производи и услуги. Можете дури и да ги доведете сите ваши клиенти до вашиот централизиран центар за ресурси и страница за пријавување билтен.

Прочитајте повеќе што значи врската во био и причините зошто ви треба.

Пронаоѓањето на делот линк-во-био на кој било профил на Инстаграм е многу едноставно:

 1. Посетете го профилот на Инстаграм— одете до профилот на Инстаграм чиј „Линк во био“ сакате да го видите (можете да го најдете ако го пребарувате во вториот таб „Барај“).
 2. Лоцирајте го делот за био— побарајте го делот за био под сликата на профилот, рачката и описот (на самото дно);
 3. Идентификувајте и кликнете на врската—допрете на „повеќе“ за да ги отворите сите био-врски за да ја најдете онаа што ви треба; штом ќе го најдете, само допрете го за да бидете навигирани надвор од Instagram;
 4. Истражете ја поврзаната содржина- повеќето деловни профили на Инстаграм ќе користат популарна алатка за поврзување во био каде што ќе ги постават сите врски или содржини што сакаат да ги споделат.
Најдете линк во био на профилот на Инстаграм

Погоре, можете да видите како да го најдете делот линк-во-био на Инстаграм страницата на EmbedSocial.

Како што можете да видите, вклучува три врски: официјалното лице на брендот Страница за врска со повратни информации— уникатна алатка за поврзување во био развиена од компанијата — линк до блогот на брендот и линк до страницата на Фејсбук.

Додавањето линкови до вашата био на Инстаграм е исклучително лесно:

 1. Отворете ја апликацијата Instagram и допрете на отворете го вашиот профил (долниот десен агол);
 2. Кликнете на 'Уреди го профилот' копче (под сликата на вашиот профил);
 3. На екранот Уреди профил, допрете 'Линкови.'
 4. допрете на 'Додај надворешна врска“ да додадете една или повеќе врски;
 5. Залепете ја вашата врска во URL полето и на Наслов на вашата нова врска.
Додајте врска во вашата био на Инстаграм

Откако ќе допрете на Направено во горниот десен агол, вашата нова врска ќе оди во живо и може да се најде под сликата на вашиот профил на Инстаграм. Можете да додадете што било, од a личен блог на вашиот деловна веб-страница, линк-во-био сајт, или друго сметки на социјалните мрежи.

Ви треба инспирација за вашата сопствена страница со линк во био? Проверете ги овие 10 линкови во био Инстаграм примери.

Исто така, можете да го најдете вашиот (или кој било друг) дел за врска на Инстаграм во био со користење на прелистувач на вашиот компјутер или кој било друг уред. Процесот е прилично едноставен:

 1. Отворете го вашиот прелистувач и одете до www.instagram.com;
 2. Допрете го копчето за пребарување (лента од левата страна) и внесете го името на профилот;
 3. Побарајте го био дел под описот на профилот;
 4. Кликнете на „Линкови“ копчето и допрете ја врската што сакате да ја отворите.
Локација на врската во био на Инстаграм

Како што можете да видите, процесот е многу лесен за користење, така што лесно можете да ги најдете деловите за врска во био на кој било профил што го следите. Сепак, овие врски може да ги прегледате само преку прелистувач, па ако сакате да го уредите делот линк-во-био, треба да ја отворите мобилната апликација.

Бидејќи ви треба нешто за да покажете во делот за линк во био на Инстаграм, треба да го направите тоа најдете квалитетна алатка за линк-во-био што ќе ги собере сите ваши онлајн рачки и портали. Една таква алатка е Повратна врска, бидејќи е многу евтина опција со асортиман на функции.

Како додаток на собирање на сите ваши рачки за социјалните медиуми и прикажувајќи ја вашата содржина од целиот интернет, Feedlink ви овозможува да испраќате билтени, започнете блог, креирајте дигитална визит-картичка и автоматски синхронизирајте ги сите ваши најнови содржини на социјалните медиуми.

Еве како можете да ја поставите вашата целна страница на Feedlink:

 1. Пријавете се за Feedlink и најавете се на вашата сметка;
 2. Изберете „Повратна врска“ и допрете „Повратни врски“ > „Креирај нова Feedlink“;
 3. Изберете шаблон или притиснете 'почнува одново' да генерирате прилагодена врска за вашиот бизнис;
 4. Во уредникот, можете да ја поврзете вашата сметка на Инстаграм за да се прикаже доводот на Инстаграм што може да се кликне. Кликнете на Истражува и изберете блок за довод на Инстаграм.
  Вметнете ја храната на Инстаграм во врската во био-страницата
 5. Следно, поврзете ја вашата сметка на Инстаграм и вашите најнови објави на Инстаграм ќе се појават на страницата.
 6. Кликнете Зачувај.

Тоа е тоа. Можете дополнително да ги истражите опциите за прилагодување на Feedlink и да ја прилагодите вашата страница.

На пример, можете да ја промените мрежата на Instagram, од Feed, до распоред на лизгач или колаж.

Стилови за врска ion bio довод на Инстаграм

Откако ќе ги завршите горенаведените чекори, време е да го добиете вашиот единствен .линк домен, кој е бесплатен првата година и $12/година потоа:

 • Излезете од Уредникот, одете до табулаторот „Домени“ и допрете „Купи домен“;
 • Внесете го вашето име на домен, кликнете „Најди“, тогаш „Продолжи со овој домен“;
 • Пополнете ги вашите информации за плаќање и допрете „Продолжи“ да се финализира процесот;

Тоа е тоа. Сега ќе добиете е-пошта за потврда за вашиот нов домен да започне во живо.

Тоа е се што треба да знаете! Сега вашата веб-локација за поврзување во био е во живо, имате свој уникатен домен и сите ваши сметки на социјалните медиуми се поврзани. Во овој момент, треба само да ја ископирате вашата единствена URL-адреса и да ја залепите во делот за линк-во-био на Инстаграм.

Овој производ е совршен за бизниси, инфлуенсери и создавачи на содржини кои сакаат максимизирајте го ангажманот и вози сообраќај до сите нивни онлајн дестинации.

Проверете некои користи куќишта за алатките за поврзување во био и видете како другите креатори ги користат на Инстаграм за да ја покажат својата спектакуларна содржина пред светот и да привлечат нови клиенти.

Заклучок

Наоѓањето и поставувањето на вашиот дел за линк-во-био на Инстаграм е од клучно значење кога ги креирате вашите рачки за социјални медиуми. После се, на корисниците им е тешко да додаваат врски што може да се кликнат на нивните натписи на Инстаграм, така што тие мора да вклучат надворешни врски во биографиите на нивниот профил.

Откако ќе го направите тоа, вашата сметка на Инстаграм ќе ги вклучи сите врски што водат до вашата сметки на социјалните мрежи, вашиот надворешна веб-страница, и други важни онлајн ресурси. На тој начин, можете да ја искористите бесплатната маркетиншка моќ на Instagram за да ги развиете вашите деловни сметки.

Сепак, бидејќи не можете да ги објавите сите врски што ги сакате, прво треба да креирате URL-адреса за врска во био со алатка од трета страна пред да допрете „Уреди профил“. На тој начин, можете да го залепите неговиот URL во делот за био на Инстаграм и во секоја објава на Инстаграм што ќе ја додадете во иднина.

Проверете ги овие 5 начини како да објавите врска на Инстаграм.

Што е био на Инстаграм?

Секцијата за биографија на Инстаграм е вашиот личен простор кој се наоѓа на врвот на страницата на вашиот профил каде што можете да се претставите пред вашите следбеници и посетители. Овде можете да додадете краток опис, да го пренесете вашето мото или да наведете кој сте.

Во суштина, ова се URL-адреси што може да се кликнат што ги наоѓате под вашата слика на Инстаграм. Поединци и бизниси ги користат за да ги насочат следбениците кон надворешни содржини и веб-страници.

Официјално, Инстаграм ви овозможува да додадете до 5 линкови во вашата био на Инстаграм. Сепак, секогаш можете да користите алатка за поврзување во био каде што можете да додадете онолку врски или содржина колку што сакате. Потоа, едноставно ќе ја копирате URL-то на вашата страница со линк-во-био во вашата био на Инстаграм.

Да, можете да додадете врска што може да се кликне во вашата биографија на Инстаграм. На тој начин, веднаш ги насочувате вашите следбеници кон вашите надворешни веб-локации, онлајн продавници, објави на блогови или кои било други дигитални дестинации.

Линк во креатор на био-страница

Зголемете го сообраќајот со комплетната врска во био алатката

Пријавете се за Feedlink – најдобрата врска во био алатката на пазарот.


Објавено од Душко Талевски

Уредувач на содржини со долгогодишно искуство во помагањето на сопствениците на мали бизниси да разберат како да го создадат своето онлајн присуство, да градат веб-страници и да пишуваат корисни објави на блогови.