Прескокнете до главната содржина

Политика за приватност

Датум на стапување во сила: 11 март 2022 година.

Embed Socijal DOO („EmbedSocial“, „нас“, „ние“ и/или „нашите“) управува со веб-локацијата и платформата embedsocial.com („Услуга“).

Политиката за приватност ве информира за нашите политики во врска со собирањето, користењето и откривањето на лични податоци („Лични податоци“) кога ја користите нашата Услуга и изборите што сте ги поврзале со тие податоци.

Ние ги користиме вашите податоци за да ја обезбедиме и подобриме Услугата. Со користење на Услугата, се согласувате со собирање и користење на информации во согласност со оваа политика. Освен ако не е поинаку дефинирано во оваа Политика за приватност, термините што се користат во оваа Политика за приватност го имаат истото значење како во нашите Услови и правила, достапни од EmbedSocial.com

1. Информации што ни ги давате

Информации за сметка и регистрација:

Бараме и може да собираме лични информации за вас, како што се вашето име, адреса, адреса на е-пошта, како и одредени поврзани информации како што се името на вашата компанија и името на веб-локацијата кога се регистрирате за сметка за пристап или користење на една или повеќе од нашите услуги ( сметка"). Ние, исто така, бараме и собираме лични информации како што се адреса на е-пошта и име или псевдоним од кое било поединечно лице што го овластувате да се најави и да ги користи нашите услуги во врска со вашата сметка.

Посредник од трета страна Recurly се користи за управување со обработката на кредитни картички. На овој посредник не му е дозволено да ги складира, задржува или користи вашите информации за наплата за која било цел, освен за обработка на кредитна картичка во наше име. Нивната политика за приватност можете да ја најдете овде: https://recurly.com/legal/privacy
Ние се однесуваме на секоја информација опишана погоре како „Информации за сметката“ за целите на оваа политика. Со доброволно обезбедување на информации за сметката, вие претставувате дека сте сопственик на таквите лични податоци или на друг начин ја имате потребната согласност да ни ги дадете.

Осврти:

Можеме да објавуваме рецензии на нашата услуга кои може да содржат лични податоци. Ја добиваме вашата согласност да го објавиме вашето име заедно со вашата рецензија. Ако сакате да го ажурирате или избришете вашето сведоштво, можете да не контактирате на privacy@embedsocial.com.

Споделување на EmbedSocial Team:

Може да споделиме информации, вклучително и лични информации, со кој било член на тимот на EmbedSocial.

Со Ваша согласност:

Ние, исто така, може да споделиме лични информации со трети страни кога имаме ваша согласност да го сториме тоа.

Други поднесоци:

Бараме и може да собираме лични информации од вас кога поднесувате веб-формули на нашите веб-локации или додека користите интерактивни карактеристики на веб-локациите, вклучително учество во анкети, натпревари, промоции, наградни игри, барање за поддршка на клиентите или на друг начин комуникација со нас. Проверете го нашиот листа на под-процесори.

2. Информации што ги собираме од вас на нашите веб-страници

Колачиња и други технологии за следење:

Ние и нашите овластени партнери може да користиме колачиња и други технологии за собирање информации за различни цели. Овие технологии може да ни обезбедат лични информации, информации за уредите и мрежите што ги користите за пристап до нашата услуга и други информации во врска со вашите интеракции со нашата услуга. За детални информации за употребата на колачиња во нашата Услуга, ве молиме прочитајте ја и прегледајте ја нашата Политика за колачиња пронајдена овде: https://embedsocial.com/cookie-policy.

Ние соработуваме со трети страни или за прикажување реклами на веб-страниците или за управување со нашето рекламирање на други сајтови. Нашите партнери од трета страна, исто така, може да користат технологии како што се колачиња за да собираат информации за вашите активности на нашите веб-локации и други сајтови со цел да предложат реклами врз основа на вашите активности и интереси за прелистување. Ако сакате да не се користат овие информации за да ви се прикажуваат реклами засновани на интерес, може да се откажете со кликнување овде (или ако се наоѓате во Европската унија, можете да се пријавите за употреба на колачиња со кликнување овде).

Ознаките и скриптите може да се користат на нашата услуга или во е-пошта или други електронски комуникации што ви ги испраќаме. Овие ни помагаат да доставуваме колачиња, да броиме посети на нашата услуга, да ја разбереме употребата и ефективноста на кампањата и да утврдиме дали е отворена е-пошта и дали е постапено по него. Може да добиваме извештаи засновани на употребата на овие технологии од нашите трети лица даватели на услуги на индивидуална и збирна основа.

Дневници:

Како што е точно со повеќето веб-локации и услуги испорачани преку Интернет, ние собираме одредени информации и ги складираме во датотеки за евиденција кога комуницирате со нашата услуга. Овие информации вклучуваат адреси на интернет протокол (IP), како и тип на прелистувач, давател на интернет услуги, URL-адреси на страници за упатување/излез, оперативен систем, печат за датум/време, информациите што ги барате, преференции за локација и јазик, идентификациски броеви поврзани со вашите уреди, вашиот мобилен оператор и информации за конфигурацијата на системот. Повремено, ги поврзуваме личните информации со информациите собрани во нашите датотеки за евиденција како што е потребно за да ја подобриме нашата услуга. Во таков случај, ние би ги третирале комбинираните информации во согласност со оваа Политика.

Анализа:

Ние собираме аналитички информации кога ги користите нашите услуги за да ни помогнете да ги подобриме. Може да споделиме и анонимни податоци за вашите дејства на нашата Услуга со трети лица даватели на услуги на аналитички услуги.

3. Информации собрани од други извори

Виџети за социјални медиуми:

Веб-страниците вклучуваат функции на социјалните медиуми, како што е копчето „Ми се допаѓа“ на Facebook и виџети, како што е копчето „Сподели го ова“ или интерактивни мини-програми што работат на нашата услуга. Овие функции може да ја соберат адресата на вашиот Интернет протокол која страница ја посетувате на веб-локациите и може да постават колаче за да овозможат функцијата да функционира правилно. Функциите и графичките контроли на социјалните медиуми или се хостирани од трето лице или се хостирани директно на нашата услуга. Вашите интеракции со овие функции се регулирани со изјавите за приватност на компаниите што ги обезбедуваат.

Информации од услуги на трети лица:

Може да добиеме и други информации, вклучително и лични информации, од трети страни и да ги комбинираме со информациите што ги собираме преку нашата услуга. На пример, може да имаме пристап до одредени информации од трети лица социјални медиуми или услуга за автентикација ако се најавите на нашата Услуга преку таква услуга или на друг начин ни обезбедите пристап до информациите од услугата. Секој пристап што може да го имаме до таквите информации од трети лица социјални медиуми или услуга за автентикација е во согласност со процедурите за овластување утврдени од таа услуга. Со тоа што нè овластувате да се поврземе со услуга од трета страна, нè овластувате да пристапиме и да го складираме вашето име, адресата на е-пошта, URL-адресата на сликата на профилот и други лични информации што услугата од трета страна ни ги дава достапни и да ги користиме и да го открие во согласност со оваа Политика. Треба да ги проверите вашите поставки за приватност на овие услуги од трети страни за да ги разберете и промените информациите што ни се испратени преку овие услуги. На пример, можете да се најавите на нашите Услуги користејќи услуги за најавување како што се Facebook Connect или Google сметка, како што е дополнително опишано подолу.

Еднократно најавување:

Можете да се најавите на одредени Услуги користејќи услуги за најавување како што се Facebook Connect или сметка на Google. Овие услуги ќе го автентицираат вашиот идентитет, ќе ви овозможат опција да споделите одредени лични информации (како вашето име и адреса на е-пошта) со нас и однапред ќе го пополнат нашиот формулар за пријавување.

4. Како ги користиме информациите што ги собираме

Општа употреба:

Можеме да ги користиме информациите што ги собираме за вас (вклучувајќи ги и личните информации, до степен што е применлив) за различни цели, вклучително и за (а) обезбедување, работење, одржување, подобрување и промовирање на нашата Услуга; (б) ви овозможи да пристапите и да ја користите нашата услуга; (в) обработуваат и завршуваат трансакции и ви испраќаат поврзани информации, вклучувајќи потврди за купување и фактури; (г) испраќање трансакциски пораки, вклучувајќи одговори на вашите коментари, прашања и барања; да обезбеди услуги и поддршка на клиентите; и да ви испраќа технички известувања, ажурирања, безбедносни предупредувања и пораки за поддршка и администрација; (д) испраќа промотивни комуникации, како што е обезбедување на информации за производи и услуги, функции, анкети, билтени, понуди, промоции, натпревари и настани; и да обезбедите други вести или информации за нашите партнери и нас. Можете да се откажете од примање маркетинг комуникации од нас така што ќе не контактирате на privacy@embedsocial.com или следејќи ги упатствата за отпишување вклучени во нашите маркетинг комуникации; (ѓ) обработуваат и доставуваат пријави и награди на натпреварот или наградната игра; (е) ги следи и анализира трендовите, користењето и активностите во врска со нашата Услуга и за маркетинг или рекламни цели; (ж) истражете и спречите лажни трансакции, неовластен пристап до нашата услуга и други незаконски активности; (i) персонализирајте ја нашата Услуга, вклучително и со обезбедување на функции или реклами што одговараат на вашите интереси и преференции; и (ѕ) за други цели за кои ја добиваме вашата согласност.

Правна основа за обработка (само за ЕЕА):

Ако сте поединец од Европската економска област (ЕЕА), нашата правна основа за собирање и користење на личните информации ќе зависи од засегнатите лични информации и специфичниот контекст во кој ги собираме. Сепак, ние вообичаено ќе собираме лични информации од вас само таму каде што: (а) имаме ваша согласност да го сториме тоа, (б) кога ни се потребни личните информации за да извршиме договор со вас (на пр. да ја испорачаме нашата услуга што сте ја побарале), или (в) кога обработката е во наши или легитимни интереси на трета страна (и не е поништена од вашите интереси за заштита на податоците или основните права и слободи). Во некои случаи, може да имаме и законска обврска да собираме лични информации од вас или на друг начин може да ни требаат личните информации за да ги заштитиме вашите витални интереси или интересите на друго лице.

Онаму каде што се потпираме на вашата согласност за обработка на личните информации, имате право да ја повлечете или одбиете вашата согласност во секое време. Имајте предвид дека ова не влијае на законитоста на обработката врз основа на согласност пред нејзиното повлекување.

Ако побараме од вас да дадете лични податоци за да се усогласат со законското барање или да извршиме договор со вас, тоа ќе го разјасниме во соодветно време и ќе ве известиме дали давањето на вашите лични информации е задолжително или не (како и на можните последици доколку не ги дадете вашите лични податоци). Слично на тоа, ако ги собираме и користиме вашите лични информации потпирајќи се на нашите (или на трето лице) легитимни интереси, кои веќе не се опишани во ова Известување, во соодветно време ќе ви објасниме кои се тие легитимни интереси.

Ако имате какви било прашања или ви требаат дополнителни информации во врска со правната основа на која ги собираме и користиме вашите лични податоци, ве молиме контактирајте со нас користејќи ги деталите за контакт дадени подолу во Дел 13.

5. Споделување на собраните информации

Трети даватели на услуги:

Ние споделуваме информации, вклучително и лични информации, со нашите трети лица даватели на услуги што ги користиме за да обезбедиме хостирање и одржување на нашата услуга, развој на апликации, резервна копија, складирање, обработка на плаќања, аналитика и други услуги за нас. Овие трети лица даватели на услуги може да имаат пристап или да ги обработуваат вашите лични информации со цел да ги обезбедат овие услуги за нас. Не им дозволуваме на нашите даватели на услуги од трета страна да ги користат личните информации што ги споделуваме со нив за нивни маркетинг цели или за која било друга цел освен во врска со услугите што ни ги даваат.
EmbedSocial ги користи услугите на YouTube API за да им овозможи на корисниците автоматски да ја собираат и прикажуваат својата видео содржина на нивните веб-локации.
Кога користите функција која користи услуги на YouTube API, вие исто така подлежите на Политиката за приватност на Google на https://policies.google.com/privacy.

Усогласеност со законите и барањата за спроведување на законот; Заштита на нашите права:

Во одредени ситуации, од нас може да се бара да откриеме лични информации како одговор на законските барања на јавните власти, вклучително и за исполнување на барањата за национална безбедност или за спроведување на законот. Можеме да откриеме лични информации за да одговориме на покани, судски наредби или правни процеси, или да ги воспоставиме или да ги искористиме нашите законски права или да се браниме од правни барања. Ние, исто така, може да ги споделиме таквите информации ако веруваме дека е неопходно за да се истражат, спречиме или преземеме дејствија во врска со нелегални активности, сомнителна измама, ситуации кои вклучуваат потенцијални закани за физичката безбедност на кое било лице, прекршување на нашиот Договор за услуги или како на друг начин се бара со закон.

6. Колку долго ги чуваме вашите лични податоци

Ќе ги задржиме вашите лични податоци онолку долго колку што е потребно за исполнување на целите наведени во оваа Политика за приватност, освен ако не е потребен или дозволен подолг период на задржување со закон (како даночни, сметководствени или други законски барања). Кога немаме постојана легитимна деловна потреба да ги обработуваме вашите лични информации, или ќе ги избришеме или анонимизираме или, ако тоа не е можно (на пример, затоа што вашите лични податоци се зачувани во резервни архиви), тогаш безбедно ќе ги складираме вашите лични податоци и изолирајте ги од каква било понатамошна обработка додека не биде можно бришење.
За лични информации што ги обработуваме во име на нашите претплатници, ќе ги задржиме таквите лични информации во согласност со условите од нашиот договор со нив, предмет на важечкиот закон.

7. Како ги заштитуваме вашите информации

Безбедноста на вашите информации е важна за нас. Кога внесувате лични податоци како дел од нашата Услуга, ние го шифрираме преносот на тие информации користејќи технологија за безбеден слој на приклучоци (SSL).
Ние користиме комерцијално разумни физички, менаџерски и технички заштитни мерки за да го зачуваме интегритетот и безбедноста на вашите лични информации откако ќе ги добиеме. На пример, ние постојано и редовно правиме резервна копија на вашите податоци за да помогнеме во спречување на губење на податоци и помагање во обновувањето на податоците. Сепак, ниеден метод за електронско пренесување на складирање не е безбеден 100% и не можеме да обезбедиме или гарантираме апсолутна безбедност на која било информација што ја пренесувате или складирате во Услугата.

Во случај личните информации да бидат компромитирани како резултат на нарушување на безбедноста, EmbedSocial веднаш ќе ги извести оние лица чии лични податоци се компромитирани во согласност со процедурите за известување наведени во оваа Политика за приватност или како што на друг начин се бара со важечкиот закон.

8. Вашите права

Имате право да бидете информирани за Личните информации обработени од EmbedSocial, право на исправка/корекција, бришење и ограничување на обработката. Исто така, имате право да добивате од EmbedSocial структуриран, вообичаен и машински читлив формат на лични информации што ни ги дадовте.

Можеме да ве идентификуваме само преку вашата адреса за е-пошта и можеме да се придржуваме до вашето барање и да обезбедиме информации само ако имаме лични информации за вас преку директно контактирање со нас и/или преку користење на нашата услуга.

Поединец кој бара пристап до, или кој сака да ги поправи или, измени неточностите или да ги избрише личните информации складирани или обработени од нас во име на нашите корисници или клиенти, треба да го упати своето барање до корисникот/клиентот (контролорот на податоци) . По приемот на барање од еден од нашите корисници или клиенти да ги отстраниме податоците, ние ќе одговориме на нивното барање во рок од триесет (30) дена. Ќе ги задржиме личните информации што ги чуваме и обработуваме во име на нашите корисници или клиенти онолку долго колку што е потребно за да ги обезбедиме Услугите на нашите корисници или клиенти. Ќе ги задржиме и користиме овие лични информации доколку е потребно за да се усогласиме со нашите законски обврски, да решаваме спорови и да ги спроведуваме нашите договори.
Онаму каде што сте дале согласност, можете да ја повлечете во секое време, без да влијаете на законитоста на обработката што била извршена пред нејзиното повлекување.

Секогаш кога ќе ја повлечете согласноста, вие признавате и прифаќате дека тоа може да има негативно влијание врз квалитетот на нашата услуга.

Понатаму, се согласувате дека EmbedSocial нема да биде одговорен во однос на каква било загуба и/или оштетување на вашите лични податоци доколку одлучите да ја повлечете согласноста.
Онаму каде што личните податоци се обработуваат за горенаведените цели врз основа на легитимните интереси на EmbedSocial, според GDPR, може да се спротивставите на таквата обработка во секое време. За да го направите тоа, ве молиме контактирајте privacy@embedsocial.com.

Покрај тоа, имате право да поднесете жалба до органот за заштита на податоци во вашата јурисдикција.
За да искористите некое од правата споменати во оваа Политика за приватност и/или во случај на прашања или коментари во врска со користењето на личните информации, можете да контактирате со тимот за поддршка на EmbedSocial: privacy@embedsocial.com.

9. Исклучувања

Оваа Политика за приватност не се однесува на какви било лични податоци собрани од EmbedSocial, освен личните податоци собрани преку Услугата. Оваа Политика за приватност нема да се однесува на какви било несакани информации што ги давате на EmbedSocial преку Услугите или преку какви било други средства. Ова ги вклучува, но не е ограничено на, информации објавени на кои било јавни области на Услугите, како што се коментари на блог постови (колективно, „Јавни области“), какви било идеи за нови производи или модификации на постоечки производи и други непосакувани поднесоци (колективно , „Несакани информации“). Сите непосакувани информации ќе се сметаат за недоверливи и EmbedSocial ќе може слободно да ги репродуцира, користи, открива и дистрибуира такви несакани информации на други без ограничување или наведување.

Ако сте поканети да се придружите на сметка на тимот на EmbedSocial и ја прифатите поканата, се согласувате дека одредени ваши информации ќе бидат споделени со сопственикот на сметката на тимот и со другите членови на тимот. Особено, сопственикот на сметката на тимот ќе има пристап до вашето име, адреса на е-пошта и користење, а другите членови на тимот ќе имаат пристап до вашето име, адресата на е-пошта. Сите информации што ги споделувате преку тимска сметка, вклучително виџети, доводи и албуми што ги создавате или услуги од трета страна на кои се поврзувате, ќе бидат достапни за сите членови на тимот на сметката на тимот на која сте се придружиле. Вие сте единствено одговорни за сите информации што ги споделувате преку тимска сметка, која е објавена на ваш сопствен ризик.

10. Лични податоци за децата

Ние свесно не собираме никакви лични информации од деца на возраст под 13 години. Родителите и старателите имаат обврска да ги информираат своите малолетни деца за безбедно и одговорно постапување со личните податоци. Малолетниците не смеат да даваат лични податоци без согласност на нивните родители или старатели. Ако имате причина да верувате дека дете помладо од 13 години ни дало лични информации преку нашата услуга, ве молиме контактирајте не на privacy@embedsocial.com и ние ќе направиме комерцијално разумни напори да ги избришеме тие информации.

11. Врски до други веб-страници

Ние не сме одговорни за практиките што ги користат веб-локациите или услугите поврзани со или од нашата Услуга, вклучувајќи ги информациите или содржината содржани во нив. Запомнете дека кога користите врска за да одите од нашата услуга на друга веб-локација или услуга, нашата Политика за приватност не се однесува на веб-локации или услуги на трети страни. Вашето прелистување и интеракција на која било веб-локација или услуга на трета страна, вклучувајќи ги и оние што имаат врска или реклама на нашата веб-локација, подлежат на сопствените правила и политики на таа трета страна.

12. Деловни трансакции

Можеме да ја доделиме или пренесеме оваа Политика, како и вашата сметка и поврзаните информации и податоци, вклучително и какви било лични информации, на кое било лице или ентитет што го стекнува целиот или суштински целиот наш бизнис, акции или средства или со кого се спојуваме.

13. Промени на оваа Политика за приватност

Можеме одвреме-навреме да ја ажурираме нашата Политика за приватност. Ќе ве известиме за какви било промени со објавување на новата Политика за приватност на оваа страница.

Ќе ве известиме преку е-пошта и/или истакнато известување за нашата услуга, пред промената да стапи на сила и ќе го ажурираме „датумот на стапување во сила“ на врвот на оваа Политика за приватност.

Ви препорачуваме периодично да ја прегледувате оваа Политика за приватност за какви било промени. Промените на оваа Политика за приватност се ефективни кога ќе бидат објавени на оваа страница.

14. Контактирајте со нас

Ако имате какви било прашања во врска со оваа Политика за приватност, ве молиме контактирајте со нас:
Преку е-маил: privacy@embedsocial.com.